Федерація організацій миротворців України

FEDERATION OF PEACEKEEPING ORGANIZATIONS OF UKRAINE

PRIMUM PAX IN TERRA

Четвер, 28.03.2024, 15:48

Вітаю Вас Гость |Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Листопад » 24 » ГС «ВО ФОМУ»
17:28
ГС «ВО ФОМУ»

Громадська спілка «ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ «ФЕДЕРАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙ МИРОТВОРЦІВ УКРАЇНИ»  ("ALL - UKRAINIAN "FEDERATION OF PEACEKEEPING ORGANIZATIONS OF UKRAINE") — всеукраїнське громадське об'єднання учасників та ветеранів операцій з підтримання миру. День заснування (народження) Федерації - 13.06.2013 року

Гасло:  «PRIMUM PAX IN TERRA» (від лат. – перш за все мир на землі).

Реєстраційний номер запису в Єдиному реєстрі: 1403745

Тип: Громадське об'єднання

Повне найменування:   Громадська спілка "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ "ФЕДЕРАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙ МИРОТВОРЦІВ УКРАЇНИ"

Скорочене найменування: ГС «ВО ФОМУ»

Найменування іноземною мовою:  "ALL-UKRAINIAN "FEDERATION OF PEACEKEEPING ORGANIZATIONS OF UKRAINE"

ЄДРПОУ: 38735336

Організаційно-правова форма:  Громадська організація

Статус: Всеукраїнський

Спрямованість: Об'єднання ветеранів

Адреса: 02156, м.Київ, вул. Шолом-Алейхема, буд. 15-б, оф. 60

Голова Ради: полковник САВИЧ Олексій Олексійович (командир 11-го батальйону ТрО «Київська Русь»)

Члени Ради: полковники запасу СТАРІКОВ Олег Іванович, КОЧКІН Сергій Михайлович, ГРАБСЬКИЙ Сергій Маратович, ЧЕРНОВ Михайло Стефанович, СТАШКЕВИЧ Олексій Володимирович

Керівний орган: Рада Громадської спілки

День українських миротворців - 15 липня

 

ПЕРЕДУМОВИ ДО СТВОРЕННЯ ФЕДЕРАЦІЇ

Миротворча діяльність на початку XXI сторіччя являє собою складний багатогранний процес, який пов’язаний із цілим рядом політичних, економічних, соціальних та інших проблем, та зачіпає національні інтереси значної частини держав світу. Ця діяльність дозволяє вирішувати такі питання, які не в змозі самостійно вирішити жодна держава світу.

Ставши незалежною державою, Україна не знаходиться осторонь від світових процесів, а участь нашої держави у миротворчій діяльності є одним із елементів забезпечення її національної та воєнної безпеки, як європейської країни.

Україна за двадцять років незалежності зробила вагомий внесок у справу збереження миру в європейському регіоні та у світі в цілому. Зміцнення сучасної безпеки не можливе без тісного військового співробітництва з іншими державами в галузі міжнародної миротворчої діяльності. На сьогодні забезпечення миру в світі практично покладено на плечі військових. Зараз є очевидним, що участь Збройних Сил України в миротворчій діяльності на світовій арені не є примхою зовнішньої політики. Це нагальна вимога часу, що обумовлена об’єктивними причинами європейського та світового розвитку.

Участь Збройних Сил України в міжнародних миротворчих операціях є доцільною та корисною, оскільки дає можливість ознайомитися з досвідом інших держав в галузі оборонного планування та реформування збройних сил; набути досвіду спільних дій при плануванні, організації, реалізації та всебічному забезпеченні миротворчих операцій; підвищити міжнародний авторитет Збройних Сил України; сприяти підвищенню рівня національної безпеки України через зміцнення миру та стабільності в Європі.

Починаючи з 1992 року більше 40 тисяч військовослужбовців взяли участь у міжнародних миротворчих операціях. З цього часу 51 військовослужбовець Збройних Сил України загинув і понад 100 зазнали поранень ході міжнародних миротворчих операцій, 200 померли, вже після повернення з місій!

Але так сталося, що Учасники бойових дій з грудня 2005 року не мають соціального захисту. Їх просто викреслили із закону про захист учасників бойових дій. Вони — ніхто, єдине, чим залишається втішатися, то це запис в особовій справі, за яким місяць миротворчої місії дорівнюється до трьох місяців служби в армії. Суспільство не сприймає миротворців як окрему соціальну групу. Доки він служить, є накази міністра оборони про проходження диспансеризації, госпіталізації, санаторного лікування. Після виходу на пенсію людина залишається сам на сам зі своїми проблемами.

Тому й виникло питання створення організації, яка об’єднає всіх українців що брали участь в операціях з підтримання миру.

 

Переглядів: 2251 | Додав: peacekeeper | Рейтинг: 5.0/125
Всього коментарів: 0

Категорії розділу

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0